Ergon

A fost înfiinţată în anul 1963 în Lier având o excelentă locaţie între Antwerp şi Brussels, cu facilităţi deosebite de alimentare cu materie primă prin Nete Canal. De la înfiinţarea sa a trecut printr-o continuă dezvoltare.

Gama de produse este formată din elemente prefabricate şi pretensionate din beton pentru clădiri, grinzi pentru poduri, plăci dublu-T pentru planşee, făşii cu goluri şi o multitudine de alte produse precum pereţi prefabricaţi, scări, segmente pentru tuneluri, platforme, etc. asigură deopotrivă servicii de proiectare, transport şi montaj.

Investiţiile continue in "know-how" şi o fabrică de producţie modernă au transformat într-o companie model în domeniul producţiei de elemente de beton prefabricat pretensionat, folosind cele mai avansate tehnologii.

Personalul foarte bine pregătit, incluzând desenatori, ingineri, experţi în construcţii şi alţi specialişti, reprezintă cea mai importantă sursă de inspiraţie, inovaţie şi flexibilitate. Cu o suprafaţă totală de 240.000 m de teren, incluzând 49.000 m de spaţiu de producţie, este cea mai mare fabrică din Belgia şi una dintre cele mai mari din Europa, capabilă să proiecteze şi să producă un volum de 120.000 m de elemente prefabricate. 

În 2000 a început construcţia unei noi unităţi de producţie de 8.250 m în Polonia, pe un teren de 15 ha în Mszczonów, la 40 km sud de Varşovia. Cu prima fază a acestei investiţii Poloneze, a creat o nişă în Europa de Est. 

După 4 ani de rezultate foarte bune în Polonia, ca o urmare firească şi ţintind către următorul pas de dezvoltare ambiţioasă deschide o fabrică complet nouă în România.

Cu o locaţie strategică în Ploieşti, un important nod comercial aflat la 60 km de Bucureşti, a început în 2006 construcţia uneia dintre cele mai moderne şi noi fabrici din Europa, având o suprafaţă de 9000 m pe un teren de 17 hectare.

Ca pretutindeni în Europa, se concentrează în a deveni un lider de piaţă în betonul prefabricat precomprimat, oferind servicii de înaltă calitate pentru: proiectare, producţie, transport şi montaj.

 

Mai multe motive vă vor convinge să ne alegeţi ca partener - pentru a avea succes în proiectele dumneavoastră:

- Capacitatea anuală de producţie: 120.000 m de beton prefabricat

- Posibilitatea de a produce grinzi prefabricate din beton de până la 60 m lungime (limitare din cauza transportului)

- Cel mai greu element produs până în prezent: 215 tone. Chiar şi elemente mai grele nu ne creează probleme.

- Forţa maximă de precomprimare pe o grindă: 3.500 tone

- Biroul nostru de proiectare din Belgia are peste 30 de ingineri şi desenatori care au la dispoziţie un sistem foarte bine dezvoltat CAD combinat cu programe de calcul.

- Montajul elementelor se execută cu propriul personal instruit în cadrul firmei noastre. se poate baza pe mai mult de 40 de ani de experienţă în montajul elementelor prefabricate.

- Personalul comercial are pregătire superioară şi realizează proiectul pe care vi-l doriţi în colaborare strânsă cu dumneavoastră şi vă asistă de la faza de pregătirea a documentaţiei până la finalizare.

 

PREFABRICATELE - CÂND ŞI DE CE?

În elementele prefabricate se regasesc multe avantaje precum:

- viteza mare de executie

- produse finite de înaltă calitate

- rezistenţa excelentă la foc

- independenta faţă de condiţiile atmosferice

- deschideri foarte mari datorită precomprimării

- comportare foarte bună în structuri cu încărcări dinamice

- soluţiile sunt economice

 

Pentru a utiliza în modul cel mai potrivit aceste avantaje este foarte important să se aleagă într-un mod corect soluţia tehnică încă de la faza preliminară proiectului. În acest fel ne asigurăm că:

- Elementele prefabricate sunt utilizate în mod optim;

- Există suficient timp la dispoziţie pentru a se asigura eficienţa producţiei;

- Nodurile structurii şi detaliile de prindere precum şi stabilitatea întregii structuri sunt bine proiectate; - Montajul va fi rapid;

 

Experienta a dovedit că nu este niciodată avantajos să amâni decizia de a construi folosind metodele tradiţionale sau prefabricarea. Pentru a compara cele două metode poate părea până în ultimul moment avantajos, dar făcând acest lucru toate avantajele menţionate mai sus dispar.

Alegerea elementelor prefabricate încă de la începutul proiectării este importantă deoarece este în avantajul beneficiarului. Flexibilitatea sistemului de prefabricate permite integrarea acestora în marea majoritate a tipurilor de structuri. Atât personalul tehnic cât şi cel comercial vă stau la dispozţie pentru a vă ajuta să luaţi decizia corectă.