Reximaco

 

De peste treizeci de ani, tehnologia XYPEX de impermeabilizare a betonului a stabilit un standard internaţional de excelenţă în hidroizolatii.

Bazându-se pe o reţea de distribuţie şi service în mai mult de şaptezeci de ţări, linia noastra de produse destinata lucrarilor de hidroizolatii este disponibilă oriunde şi ori de câte ori aveţi nevoie. Asta înseamnă că XYPEX este gata să vă servească, cu expertiza si know-how-ul care vine din experienţă atât la nivel local şi la nivel mondial.

Proiectat pentru lumea noastră de arhitecţi, ingineri, aplicatori si producatori de beton, acest site reda povestea succesului produselor XYPEX in hidroizolatii.

Astăzi, produsele pentru hidroizolatii Xypex stabilește standardul de exigenţă şi de excelență în domeniul său, și continuă să fie solicitate și aplicate în mai multe aplicații majore.

Produsele de hidroizolatii şi impermeabilizare a betonului XYPEX, prin cristalizare, sunt amestecuri de pulverizare ce conţin ciment, silice şi chimicale active. Acestea plicate ca un mortar subţire pe beton provoacă o reacţie catalitică în porii, tubaţiile capilare şi microfisurile cu deschideri de până la 0,4 mm. Această reacţie în mediu umed, generează formaţiuni cristaline fibroase în masa betonului – suport, până când apa ca mediu de reacţie nu mai are acces în spaţiul în care are loc procesul chimic. Betonul astfel tratat este etanş la acţiunea apei sau a altor lichide, din orice direcţie. Produs hidroizolaţii de înaltă clasă.

Tratamentul de hidroizolatii cu XYPEX este PERMANENT, spre deosebire de alte sisteme de impermeabilizare, realizând atât impermeabilitate cât şi protecţie la coroziune a armăturii şi betonului. Caracterul permanent este dat de faptul că tratamentul de hidroizolaţii nu este pelicular ci face parte integrantă din masa betonului.

PRIN CE DIFERĂ XYPEX DE ALTE PRODUSE DE IMPERMEABILIZARE

Procesul prin care XYPEX impermeabilizează betonul este unic, deoarece este un proces strict controlat de un catalizator specific care urmăreşte generarea unor reacţii în beton folosind chiar componentele acestuia, rezultatul fiind dezvoltarea unor formaţiuni fibroase, cristaline, insolubile, în porii, tubaţiile capilare şi microfisurile acestuia. Formaţiunile cristaline sunt foarte rezistente la presiuni mari de apă, pe orice faţă a elementului de beton tratat, precum şi la acţiunea multor substanţe chimice agresive. Deoarece fenomenul este catalitic, formaţiunea cristalină poate fi activată la mulţi ani după ce a fost aplicat tratamentul, pentru etanşarea şi reetanşarea defectelor ce pot apare în timpul vieţii acestuia.  

CARE SUNT AVANTAJELE FOLOSIRII PRODUSELOR XYPEX

 • XYPEX nu are nevoie de suport uscat dimpotrivă trebuie să fie umed;
 • XYPEX nu necesită pregătiri costisitoare la pregătirea suprafeţei la aplicare;
 • XYPEX nu are nevoie de vreme uscată la aplicare;
 • XYPEX nu poate fi înţepat, ros, sfâşiat şi nu cedează la îmbinări;
 • XYPEX nu trebuie protejat la acoperiri cu pământ, montarea armăturilor, a plasei de protecţie sau a altor materiale;
 • XYPEX nu are nevoie de tratări speciale la îmbinări, petreceri, colţuri, muchii.
 • XYPEX este mai ieftin şi mai rapid decât alte metode;
 • XYPEX poate fi aplicat pe orice faţă a elementului de beton .

XYPEX NU ESTE TOXIC

XYPEX este aprobat pentru folosire în straturi ce conţin apa potabilă sau produse alimentare, de următoarele organisme:

 • Ministerul Sănătăţii – Direcţia Generală de Medicină Preventivă ROMÂNIA;
 • Agenţia de Protecţie a Mediului – SUA (EPA);
 • Serviciul de Sănătate Federal – Elveţia
 • Ministerul Agriculturii – Canada;
 • Alte departamente de sănătate şi regii de apă.