Barlinek

 

Grupul Barlinek este unul dintre cei mai mari producători de pardoseli din lemn natural din lume. Pardoseala companiei Barlinek, în prezent este exportată în peste 45 de ţări de pe 4 continente. În Polonia este de ani de zile cel mai faimos şi cel mai recunoscut brand de pardoseli naturale.

Barlinek posedă o cotă de 65% pe piaţa internă a pardoselilor, iar potenţialul actual de producţie se menţine la nivelul de 9 milioane m2 pe an. Un important domeniu de activitate al companiei îl constituie, de asemenea, producţia de furnire naturale (13 milioane de m2 pe an) şi a pelete- lor (combustibil ecologic granulat), fabricat din rumeguş şi aşchii de lemn rezultate în urma producţiei de pardoseli Barlinek (150 de mii de tone pe an). În Aprilie 2008 Barlinek a deschis fabrica de plinte cu o capacitate de 6 milioane de metri liniari pe an. Parchetul Barlinek, este un produs de cea mai înaltă calitate, realizat în întregime din lemn, produsul având ca scop grija pentru client şi mediul înconjurător. Întreprinderea îndeplineşte cele mai înalte standarde cu privire la protecţia mediului înconjurător şi este echipată cu cele mai moderne sisteme pentru a reduce emisia de poluanţi. Compania este posesoarea certificatului de prestigiu FSC (Forest Stewardship Council), care certifică faptul că produsele sunt fabricate din materii prime obţinute din resursele forestiere exploatate raţional. Pardoseala Barlinek este un exemplu perfect de combinare a lemnului natural cu tehnologia modernă, astfel încât Dumneavoastra primiţi un produs care îndeplineşte cele mai înalte standarde.  

În anul 2005, compania Barlinek SA. a debutat cu succes la Bursa din Varşovia. Recunoaşterea companiei în ochii finanşiştilor este confirmarea strategiei realizate cu consecvenţă în ceea ce priveşte dezvoltarea, calculată având în vedere expansiunea pe pieţe noi prin păstrarea calităţii înalte a produselor şi serviciilor.